Vallningshelg

Här kommer uppdatering från helgen som gick.

Björn var med hos Peter och vallade. Ett gäng på ca 8 hundar var med.

Testade först med Mio på lördagen men han hade inte riktigt intresset för fåren (typ inget intresse alls han skulle bara vara hos Björn) plus att han bevisligen var besvärad över något vilket visade sig i hans humör (misstänker att prostatan ger mer besvär än vi trott) så Björn valde att byta hund redan på lördag eftermiddag. Tanken var annars att köra Mio på lördagen och Merlin på söndagen. Om det var dagsformen som även påverkade intresset för djuren- eller i detta fallet ointresset vet jag inte. För jag tycker de få gånger Björn haft med Mio hos Madde så har han iaf varit intresserad av fåren. Nu tittade han knappt ens på dem.

Merlin kom ihåg bra mycket mer än vi trott sen vi var där sist. Det är nästan 3 år sen Björn och Merlin vallade ”regelbundet” där och en hel del satt kvar- hos dem båda 😉
Men med bra mycket mer mognad hos Merlin. Vilket ju inte är konstigt. Han var ju bara dryga året då.
De har ju gått ett par gånger hos Madde här i Sjöbo nu i somras. Så lite fårkontakt har han haft. Men inte på samma sätt.

Man kan sammanfatta helgen som sådan att han är en sån ÖGONTJÄNARE!!!! 😉
Är Peter inne i hagen så går Merlin skitsnyggt!!! Såfort Peter lämnar över till Björn så är Merlin pillemarisk….
När han väl är i balans och husse har koll så går han lugnt och skitsnyggt (ja sett med mina nybörjarögon). Han pendlar snyggt från sida till sida. Och har liksom känslan för fåren.
Men såfort husse tappar fokus eller blir osäker på vad han ska göra så är Merlin snabb med att hitta på hyss 😉 behöver inte säga mer än så.


Men kom igen då ska vi inte in snart 😉


Myser i den varma höstsolen!!

En stor del i det börjar redan när de går in i hagen. Merlin är så laddad o bara skäller- så det är som att släppa loss en kanonkula. Det stora arbetet måste ligga på att få honom i rätt sinnesstämning när de går in i hagen. DÅ kommer han kunna gå jättefint. Är ju sånt jag fått träna på massor i all annan träning. Björn måste oxå lära sig hitta rätt knappar att trycka på för att få honom i den harmonin.

Men som sagt när han väl var i harmoni gick han jättefint. Strålande höstväder gick ju inte heller att klaga över! Så helgen var verkligen superlyckad! Något som måste upprepas till våren helt klart!!!!! Vallning är jätteskoj. Synd man inte bor så man kunde haft egna får.

Här kommer ett helt gäng med bilder!


Lite beröm emellanåt måste man få!!!


Titt ut 😉


En liten lektion i att man faktiskt måste stå stilla oxå då och då 😉


Mio och jag var med och tittade lite på lördagen och lite på söndagen!

 

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vallningshelg

  1. Liza skriver:

    Åh vad jag blir avis! Jag skulle också vilja kunna valla och då helst regelbundet. Jag blev helfrälst då vi testade förra året. Fast med typ 18 mil enkel resa till närmaste sånt ställe så är det nog bara att drömma på. Eller vinna några miljoner så man kunde köpa sig en gård, några får och så en instruktör, haha.
    Massor av kramar från oss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s