Efter kastreringen

Ja då har det snart gått två veckor sen Mio kastrerades!

Redan efter knappt en vecka märkte vi stooor förändring! Han var mycket lugnare överlag både ute och hemma. Framför allt på kvällarna var det stor skillnad. Han kom till ro och la sig direkt när inget var på gång. INGET flåsande överhuvudtaget. Helt torr under hakan- som han alltid är plaskblöt under annars pga allt flåsande. Så nu är han ju jättegosig att pussa hehe.

Efter en vecka märktes det skillnad även på promenaderna. Inte det där galna nosandet till höger och vänster, eller kissandet. Det är sjukt sån skillnad det blivit så snabbt. Han nosar lite och kissar lite här och där, men inte på varenda grässtrå som innan. Han kan till och med gå förbi o nosa på lyktstolpar och väljer sen att inte kissa. Haha. För övrigt lullar han och Merlin bredvid varandra med lösa koppel!! OJ OJ OJ haha.

Analytiker som jag är- eller som vissa kallar mig HYPOKONDRIKER 😉 – så måste jag ju grubbla över allt och peta i allt in i minsta detalj 😀
Samtidigt som jag glädjs åt alla positiva förändringar så kan jag inte låta bli att vara orolig över att det kan vara nåt annat. Efter operationen skulle Mio ta Rimadyl i 8 dagar. Och när då alla dessa förändringar började komma så kunde jag ju då inte låta bli att vara orolig över att det berodde på att Rimadylen tog bort smärta från något annat som inte alls hade med prostatan eller kastreringen att göra.
Ja jag vet jag är knäpp. Jag har ältat detta massor. Försöker att släppa det men det går inte helt. Jag kan inte släppa tankarna på att anaplasman fortfarande ligger där o spökar. Ledsmärtor som svit efter den? Eller något helt annat…..Hur länge ska man ge det innan man fortsätter utreda…
För han har tydligt haft ont veckorna innan kastreringen. Mycket mer än vi trott- som vi förstått nu.

MEN nu har han varit utan Rimadyl i 4 dagar och vi märker ingen direkt försämring i hans beteenden. Han är fortfarande harmonisk och lugn och sköter sig på promenader. Vilket ju bevisar att det inte var nåt tillfälligt lugn pga att han var smärtstillad av Rimadylen utan troligtvis effekt av kastreringen.
Ikväll är isåfall enda kvällen som han haft lite svårare att komma till ro om man ska säga något. Men såklart nån svacka kan han ju få ha 😉

Så nu håller vi tummarna att det fortsätter åt rätt håll. Såret har läkt jättefint. Vi kunde ta bort tratten redan efter ett par dagar för han brydde sig inte om såret.
Såg dock ikväll att han var lite röd vid några av stygnen. Får hålla koll på det så det inte är en början till infektion. Men tycker det verkar konstigt att det skulle komma så långt efter.

Sjukskrivningen är i princip över. Vi har ökat upp promenader successivt. Det är även fri lek i trädgården nu igen- till Merlins stora glädje hihi.

Igår var vi en runda i skogen. Det var lite tråkigt väder- grått och dimmigt så det blev inte nån extremt lång runda. Men de fick springa av sig lite och var rätt nöjda efteråt. Idag har Björn varit en 7 km runda med dem. Han är sjukskriven pga förslitning i sin axel så nu kan han gå långrundor med dem varje dag =)

Förra veckan körde killarna och jag upp och hälsade på Anneli, Andrietta och Clemmie i deras fina hus i skogen!!!! Lite bus med Clemmie blev det även om Mio då fortfarande hölls i koppel!

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s