Stammisar

Japp nu tror jag snart vi tar och flyttar in hos veterinären. Jag menar alla pengar vi betalat till dem borde ju motsvara åtminstone en månads hyra…MINST!!!

Inte uppdaterat här på länge.

Men de senaste månaderna har vi varit inne titt som tätt hos veterinären både med katten och med Mio.

Katten med upprepade öroninflammationer och andra allergiska symtom. Öronen har vi fått bukt med efter 3 behandlingar. Allergin tror veterinären är foderallergi så nu går han (båda katterna eftersom det ju är lite svårt att ge dem olika mat) på specialfoder vilket de ska göra i 8 veckor (3 veckor kvar). Det tar 8 veckor att rensa ur kroppen om det är fodret han är allergisk mot. Försvinner sen alla symtom- vilket vi nog tycker de gjort- så kan man efter de 8 veckorna prova att byta tillbaka till hans vanliga foder för att se vad som händer. Hoppas vi kan hitta ett ”vanligt” foder han kan äta för detta specialfodret är svindyrt- nästan 400 spänn för 2 kg…….

Ja så Mio sen….. hmm var ska jag börja. De flesta av er som läser vet redan alla turer.
Innan kastreringen tyckte vi ett par gånger att han gick konstigt med vänster bakben. Gjorde hoppsan steg och var stel. Detta försvann under x antal veckor (nu i efterhand troligtvis för han åt Rimadyl efter kastreringen). Men sen började vi se det igen. Och det blev rätt tydligt att han var stel vä bak. Bokade tid till ortopeden på veterinärekliniken. Mio reagerade väldigt starkt när veterinären gjorde vissa rörelser med bakbenet- vilket tydde på korsbandsinflammation. Så det blev strikt vila och Rimadyl i 2 veckor.

Under dessa 2 veckorna tyckte vi inte han blev bättre- snarare tvärtom. Vi såg det allt mer o mer- stelheten. Så när två veckor gått ringde jag och fick en ny tid för fortsatt utrednig. Under julhelgen som kom emellan så såg vi tendenser till stelhet även i frambenen vid några tillfällen. Inte som han haltade utan mer stel några steg. SUCK!

Var hos veterinären i torsdags igen. De hade inte resurser då till att ge honom lugnande och röntga igenom honom- utan vi tog nya fästingprover för att utesluta att det är det som spökar (eftersom han i våras även hade liknande saker med frambenen när han konstaterades ha anaplasma) Visar detta ingenting ska vi komma tillbaka så ska de röntga framben, rygg och bakdel. Böjprov på frambenen visade ingenting iaf.

Under tiden ska han fortsätta med Rimadyl för att lindra eventuell smärta plus hållas i koppel. Vi kan gå längre promenader utan problem (har bara vågat kortare hittills) så länge han inte springer eller hoppar. Mmm yeah right säg det till en aussie med studs i benen 😀 Fast det var värst de första veckorna. Nu har han lärt sig att det är koppel som gäller.

Alltid är det nåt är ett uttryck som stämmer för oss detta året…….

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Stammisar

  1. lizzy&Nitro skriver:

    Hoppas verkligen 2013 blir ett bättre år för er och djuren! Vi håller tummar och tassar!!

  2. Liza skriver:

    Vill börja med att säga…urläckra kort på snygga kissen och Mio!
    Skönt att det verkar gå åt rätt håll för kissemissen i alla fall 🙂 Jobbigt att inte Mio blir bättre i sitt/sina ben men nu håller vi alla våra tummar och tassar att det blir ordning på det och att 2013 verkligen blir ett friskt år för er alla!! Peppar peppar…!!
    Kramar i massor från oss alla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s