Fortsatt sjuk Merlin

De senaste veckorna har gått upp och ner som de flesta vet.

När vi var och tog stygnen bestämde vi att vi skulle komma tillbaka efter 14 dagar och ta nya prover, mest för att hålla lite koll.
Vi gick därifrån med en faktiskt riktigt pigg Merlin!!!

Detta varade inte så länge dock. Några dagar senare blev Merlin dålig , det började med att han var hängig och inte ville äta och sen blev han dålig i magen. Det fullkomligt sprutade ur honom och han hade kaskadkräkningar, stackaren! I vanliga fall kan man ju ha lite is i magen vid magsjuka så länge hunden får i sig vätska. Merlin drack som han skulle men ville inte äta. Men pga hans sjukdom ville jag ändå dubbelkolla med veterinären om vi kunde avvakta som vanligt eller vara observant på nåt annat.
De ville jag skulle komma in med honom. Så ja 4 dagar efter vi var där med en glad Merlin återkom jag med en mer dämpad Merlin…som fick gå in bakvägen pga smittorisk. Dragan var på semester så vi fick komma till Kristina som vi ju varit mycket hos med Azlan och Mio.

Han verkade ok vätskemässigt så hon tyckte inte det fanns anledning till oro för behov av dropp eller så. Men däremot så behövde han ju få i sig näring- han hade ju redan under sina första sjukdomsveckor gått ner massor i vikt. Pga sjukdomen tyckte hon absolut att han skulle få antibiotika för att skynda på tillfrisknandet.
Det fanns tre möjliga förklaringar till hans dåliga mage. Antingen hade han bara åkt på en vanlig magsjuka- vilket väl tog extra illa eftersom han var nedsatt i sitt immunförsvar. Eller så kunde det vara kortisonet som påverkade hans mage, vilket tydligen är en vanlig biverkning. Därför tyckte hon att han skulle få Omeprasol för att skydda magen.
En sista orsak skulle kunna vara lymfomet som påverkar magen…. men hon trodde inte det.

Dessutom tyckte hon att det var lite i underkant med dosering på kortisonet. Han åt en tablett per dag, hon tyckte han iaf skulle ha två för att ha det som en underhållande dos resten av hans tid. Men kortisonet ger ju tyvärr en del biverkningar. Så det är en balansgång. Han hade redan en del besvär tyckte vi- såsom mycket flåsningar och att han var varm. Vi kom överens om att vänta med en ökning tills magen stabiliserat sig.

Så vi gick hem med magmedicin och antibiotika i 5 dagar.

Han blev inte mycket bättre under den veckan, eller jo det blev han men det var fortfarande kladdig/lös avföring, inget kräk dock, och några dagar efter vi slutat med antibiotikan så rann det av honom igen.
Nytt samtal till veterinären och en ny omgång antibiotika……

Merlin har den senaste veckan haft sina små ljusa stunder när han varit pigg och velat hänga med på saker. Men orken är inte så lång. Det som är så skönt är att han visar tydligt när han inte vill/orkar längre. Inte konstigt att han inte har ork- dels är trötthet biverkning på kortisonet, sen har han ju under många veckor fått i sig för lite mat, och sen en sån låg hjärtfrekvens som han har påverkar oxå. En frisk hund ligger på mellan 70-100 i hjärtfrekvens. Merlin har vissa stunder haft så lågt som 45 i vilopuls…

I måndags var det så dags för provtagning och besök hos Dragan. Tyvärr var Dragan sjuk men vi bokades om till Kristina. Prover togs och sen pratade vi en lång stund. Jag fick ventilerat alla våra tankar och funderingar och oro.
Magen var bättre men vissa dagar var det igen så löst att det inte gick att plocka upp… Nu trodde Kristina nog tyvärr mer och mer på att det är lymfomet som spökar och som ställer till det i magen. Och att sjukdomen även påverkar honom allmänt så det är därför han är så trött och tagen.
Vi ökade nu upp kortisonet till 2 tabletter om dagen. Och la även till ytterligare 7 dagar av antibiotikan så det blev 14 dagar sammanlagt.

Pratade oxå om hur man ska veta när det är dags att ta det tunga beslutet….. Kom fram till att så länge han har fler bra dagar än dåliga så är det ju ok. Men när det blir tvärtom får man ju ta sig en funderare…..

Hon skulle ringa dagen efter med provsvaren. Tyvärr missade jag hennes samtal men hon fick sen tag på mig på onsdagen.
Merlins prover såg inte så jättebra ut. De var sämre än när de togs sist- vilket var innan operationen. Han har lågt blodvärde vilket tyder på att sjukdomen påverkar benmärgen. Detta är säkerligen orsaken till att han mår som han gör.

Vi bestämde att vi skulle ta nya prover nån gång nästa vecka för att följa upp om de försämras. Och så får vi se hur han fortsätter må….

För en månad sen tändes hoppet att trots att sjukdomen kommer komma tillbaka så kan det ta lång tid- ibland även år… Nu är det hoppet utblåst. Vi inser att allt går mycket fortare än vi hoppats eller trott…. och vi tar verkligen tillvara på alla dagar och stunder vi har tillsammans!!!!!

Jag tyckte Merlin hade varit på rätt bra humör några dagar så jag bestämde mig för att ta med honom på rallykursen hos Sanna i onsdags. För att låta honom göra nåt han älskar!
Helt kravlöst men roligt!
Han skötte sig strålande. Han fick gå några banor och sen pausade vi massor! Jag hade med kameran och Sanna fotade lite under tiden! Avslutar med en massa bilder därifrån. Tittar man på bilderna så kan man inte se att han faktiskt är så sjuk som han är….

Överlycklig Merlin som älskar att träna och gå kurs

Högerhandling- går lika bra det


Liiiite snett sättande 😉

Trött matte efter en lång dag på jobb…och trött Merlin 😉

Mitt älskade hjärta

Konen

Så här matte?

 

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fortsatt sjuk Merlin

 1. Liza skriver:

  Åh vad jag lider med er! Och med Merlin!! Det går bara inte att hålla tårarna tillbaka när jag läser om er :´( Svårt att tro att Merlin är så sjuk som han är när man ser bilderna, det riktigt strålar glädje om honom och åh vad jag älskar hans ögon, så underbart snälla och goa ❤
  Massor massor av stora kramar till er alla!

 2. Carina skriver:

  Hej

  Varför inte prova ge honom björksav? Googla på det!

 3. Lina & Meeko skriver:

  Våra tankar finns hos er varenda dag! ❤
  Massor med kramar!

 4. Carina skriver:

  Nej tar tillbaka björksav såg just att den innehåller xylitol….ej bra för vovven. Men har du tänkt på mistel?? Används mycket i Tyskland tom av läkare…..bikarbonat man blandar i vatten sägs också vara bra gör kroppen basisk då trivs inte cancercellerna många forskare säger att vi är försurade i våra kroppar vilket gör att cancerfallen ökar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s