Vattenskoj

Den senaste veckan har vädret varit fantastiskt och vi har tagit chansen att åka och bada en massa gånger! Har lyckats hitta ett par smultronställen där det är perfekt för hundar att bada men i princip helt öde från folk.

Mio har aldrig riktigt kommit på det här med att simma. Säkerligen för att vi oftast kommit igång för sent på säsongen så han inte fått göra det regelbundet. Men nu tänkte vi att nu jävlar. Nog ska han väl kunna lära sig simma. Har haft flytväst på för att han ska känna sig säker. Det har funkat hyffsat så länge vi är på ställen där han kan gå i och där vi oxå kan gå i och följa med ut. Då har han hittat rätt simteknik rätt fort.

Häromdagen när vi var med Emma, Alve och Oscar vid Vombsjön så tog jag inte med flytvästen helt enkelt för jag var lat. Mio tog bara leksaken så länge han bottnade….gick inte i mer än så.

Men så igår var vi på samma ställe med en arbetskamrat till mig som har en Vorsteh som tränar och tävlar i jakt och apportering. De tränade en del och vi tittade på. Skoj att se. Mio fick springa efter sin leksak men vägrade ta den när han inte bottnade. Vi hade ingen flytväst på. Så hennes Vorsteh fick rädda leksaken ett par ggr när Mio inte vågade gå i och den kom för långt ut. Men sen helt plötsligt så var det nåt som lossnade och han hoppade i….och simmade! Gång efter gång. Skitroligt. Och han simmade fint trots ingen flytväst. Han sjönk inte med bakdelen eller plaskade med frambenen.

Så idag åkte vi dit igen bara för jag ville han skulle få på det igen snabbt så han inte glömde bort vad det var han gjort. Även idag hoppade han glatt i och simmade och hämtade leksaken. På något ställe tvekade han men gick till slut i. Och simmade över ”båtkanalen” mellan sanddynorna där Björn och jag stod. Så det blev rejäla simsträckor idag inte bara några meter.
Skitroligt. Och han verkligen älskade det. Han hade kunnat hålla på hur länge som helst så vi fick avsluta när vi märkte han började bli trött. Sen har han sovit som en gris hela eftermiddagen haha! Snarkat högt och drömt haha!

Så nu vet vi vad vi ska pyssla med hela denna sommaren!!!! 😀

Jag tog med kameran idag för jag tänkte ta lite fina bilder- men lagom tills vi kom dit så försvann solen nästan hela tiden 😦

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vattenskoj

  1. Liza skriver:

    Va’ kul att det lossnat för Mio! 🙂 Väntar på att det ska lossna för Angus också men men, en liten fegis tror jag. Det är så kul när de kan simma och så är det en rolig variant till all annan träning 🙂 Rocky är ju som en säl i vattnet, haha. Vill aldrig kliva upp 😛
    Härliga bilder!
    Massor av kramar från oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s