Juniordebut på Malmö Internationella

Så var det då dags för liten att bli stor!
Som nybliven junior på 9 månader så finns det ju inte så mycket att hämta på en sån stor utställning som Malmö. Konkurrensen är enorm med många championhundar. Men Harrys uppfödare skulle dit och jag tyckte det var roligt att ta chansen att Line skulle visa honom. Plus att det alltid är trevligt att komma ut och träffa folk man känner och se vad det är för hundar som ställs ut nu. Är ju ändå några år sen jag var ute med Mio.

Trångt och jävligt var det som vanligt när det är inomhusutställning. Dessutom vräkte regnet ner så gångsträckan från bilen och in kändes som en evighet där vart enda steg kändes som att leran stänkte på benen och magen…ja Harrys alltså 😉

Det blev en lång väntan. Många hundar före aussiesarna och domaren hade dessutom en domaraspirant(eller liknande) med sig i ringen så det tog ännu längre tid än vi räknat med.

28 aussies anmälda. Harry gick ut först i juniorklass med två andra hanar.
Line visade honom så fantastiskt fint. Och jag är så imponerad över hur fint Harry skötte sig. Han gjorde allt Line bad honom om. Stod superfint och stilla hela tiden. Sprang, nej svävade fram med henne. Så fint springer han inte med mig. Är först nu jag förstått hur stor betydelse det har på hur handlern springer- och hur mycket det påverkar hur hunden rör sig.
Jag får väl önska mig längre ben i julklapp…eller nåt hahaha.

Harry fick excellent och vann sen juniorklass. Inget CK pga något med fronten. Men han är för tillfället lite bakhög vilket då även påverkar framdelen.
Men jag är såååååå nöjd med detta! Och glad över hur roligt han tycker det är.
Dommaren plockade fram mätstickan och mätte Harry….inte bara vi själva som tycker han ser stor ut 😉 haha. Men hon sa aldrig hur hög han var inte heller står det något kommenterat i kritiken, så han var väl inom ramen haha.

Doare: Ann-Cathrin Edoff
Kritiken: ”Stor maskulin. Rätt bra huvud där öronen gärna kunde var högt ansatta. Underkäken behöver få mer kraft. Bra hals och manke. Svagt eftergivande rygg längd. Bra bröstförhållande och benstomme. Energiska rörelser med tillräcklig steglängd. Behöver bli stramare.”
Lite så där medel kritik. Varken bu eller bä haha. Men förstår han inte fick CK för kritiken hade inget wow över sig.

Nu får vi se när nästa utställning blir av. Får se lite hur han utvecklar sig och vad för annat vi ska hitta på under våren.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s